duminică, 14 decembrie 2008

CONTINUARE LA ARTICOLUL DIN 13.12.08

Nu am mai amanat postarea acestui articol, pentru ca sa nu ma prinda Noul An cu datorii.
Asa cum am spus la finele articolului precedent, voi continua cu prezentarea si analiza Capitolului V din legea 288,
Ma voi opri doar la acele articole si aliniate care sunt determinante pentru o discutie, prin formularea si/sau continutul lor.
Astfel, la articolul 15, aliniatul (2) se vorbeste despre obligativitatea
Universitatilor de a elibera gratuit fiecarui absolvent (inclusiv intr-o limba de larga circulatie), suplimentul la diploma, al carui continut trebuie sa fie in conformitate cu normele europene.
Personal consider ca ar fi fost necesar sa se faca vorbire despre aceste cerinte si sa nu fie nevoie de “metodologii” ulterioare! Nu vi se pare ca asa ar fi corect?
La aliniatul (3) din articol se arata ca “in ce priveste programele de studii integrate, oferite de doua sau mai multe universitati (care duc la obtinerea de diplome commune)”, MEC elaboreaza si supune spre aprobare Guvernului, metodologia-cadru pentru aplicarea acestei prevederi, in conformitate cu reglementarile legale!!!!!!!!!!!!!! Din nou “o coada” – pentru a cata oara in legea in discutie – sa asteptam, sa vedem, sa chibzuim, etc.,etc. DE CE “dragi tovarasi”, sa vedem ce va spune ministrul (se schimba cate trei ministri pe an) nou, noul guvern, noul Parlament, ……. Caci toate-s noi/ si noi sunt toate..” Cat timp este necesar “tuturor celor noi” sa se puna la current cu toate problemele? Nu era mult mai direct si simplu ca intreaga metodologie sa fie in lege intr-o fraza, daca reglementarile legale exista??????Dar, daca nu ne“scarpinam pe la spate,cu dreapta la urechea stanga, nu suntem noi”
Discutam de birocratia care face sa treneze atatea lucruri, sa se piarda timp pretios la punerea in aplicare a tuturor actelor normative, sa fie necesare nenumarate interventii la diverse foruri si conducatori ( ca de, trebuie sa dai Cezarului ce-i…………..pentrca altfel se simte jignit, ne bagat in seama, si altele de acest soi!).
Puneti umarul alaturi de mine:
· aduceti exemple in sprijinul afirmatiilor sesizate de dvs.,
· relatati problemele de care va “loviti”si care va ingreuiaza activitatea profesionala,
· renuntati la pasivitate si manifestati-va ca specialisti implicati si daruiti profesiei,
· nu asteptati ca altii sa ne rezolve, propriile noastre probleme caci nu le cunosc “altii” asa cum le cunoastem noi!
· haideti sa renuntam la indiferenta sau comoditate deoarece si astea sunt piedici ce ne franeaza progresul,
· nu va sfiiti sa va manifestati nemultumirile generate de fapte reale si din acest motiv prezentati exemplele care sa va sustina cauza.
Astept sa va manifestati asa cum au facut-o colegii dvs care si-au inscris comentariile pe blogul acesta.
Urmati indemnul “Internationalei”: “hai la lupta cea mare….”.deoarece fiecare pas pe acest drum este un pas spre VICTORIE!
Va astept si va doresc curaj, virulenta si numai sanatate!
Prof. D. MOTET (

Niciun comentariu: